Asbestmeting

Is er asbest aangetroffen in uw woning of object en heeft een asbestverwijderingsbedrijf dit gesaneerd? Dan kunt u via Asbestanalyse.com een asbestmeting aanvragen om vast te stellen dat er geen asbestvezels aanwezig zijn. Deze zogenaamde asbest eindcontrole is de laatste stap in het saneringsproces en dient ter bescherming van de gebruikers van een ruimte. Het laten uitvoeren van een eindcontrole na een sanering is wettelijk verplicht. De ruimte mag niet betreden worden en er mogen dan ook geen andere werkzaamheden uitgevoerd worden, totdat er met een asbestmeting is vastgesteld dat de ruimte weer veilig is.

Wat is een asbestmeting?

Wanneer asbesthoudend materiaal in uw bouwwerk of object wordt vastgesteld, moet dit mogelijk gesaneerd worden. In sommige gevallen hoeft dit niet, bijvoorbeeld wanneer het materiaal volledig intact is en niet beschadigd zal raken door werkzaamheden. Moet u het asbest in uw pand wel laten saneren? Dan mag u de ruimte of de omgeving tijdelijk niet betreden, totdat is vastgesteld dat er geen asbest aanwezig is. Nadat het saneringsbedrijf de werkzaamheden heeft afgerond komt een specialist van Asbestanalyse.com langs om een asbestmeting te verrichten. We controleren hiermee niet of alle asbesthoudende materialen verwijderd zijn, maar meten uitsluitend de asbestconcentratie in de lucht en in de materialen die gesaneerd zijn. Als er geen asbest wordt aangetroffen in de eindcontrole kan de ruimte weer vrijgegeven worden.

Waarom asbest meten na saneren?

Een asbestmeting of eindcontrole is verplicht na het saneren van asbest, om een veilige woon/werkomgeving te kunnen garanderen. Vaak wordt er gedacht dat na het saneren van het asbesthoudend materiaal de ruimte direct toegankelijk is. Het asbest is immers gesaneerd, toch? Om te voorkomen dat er groen licht gegeven wordt, voordat het daadwerkelijk veilig is om de ruimte te betreden, werkt de asbestmeting als een extra veiligheidsmaatregel. Het verrichten van een asbestmeting neemt niet veel tijd in beslag. Onze specialist komt dan ook snel bij u langs na de sanering. Zo heeft u vrijwel direct toegang tot de ruimte.

Vraag direct aan via Asbestanalyse.com

Asbestanalyse.com is onderdeel van Flamant Analyse B.V. Ons laboratorium is geaccrediteerd bij de RvA en mag dus een asbestmeting verrichten volgens de geldende regel- en wetgeving. Het aantreffen en saneren van asbest zorgt altijd voor hinder en overlast. Door snel te reageren en ons flexibel op te stellen zorgen we ervoor dat u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan wachten op het bezoek van een specialist of de testresultaten. Vraag daarom direct een asbestmeting aan en ervaar de prettige service van Asbestanalyse.com.

Uitgebreide dienstverlening

Wij onderscheiden onszelf door een uitgebreide en zeer zorgvuldige dienstverlening te bieden op het gebied van asbestmetingen, -analyses en -inventarisaties. Met onze ruime ervaring en kennis op het gebied van asbest en de daarbij behorende wet- en regelgeving hebben we altijd een passend advies paraat. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over onze diensten of over een asbest gerelateerde kwestie. Dit kan door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.